Vlekken kinderkleding

Tips vlekvewijdering kinderkleding

De beste tips voor het verwijderen van vlekken uit kinderkleding

Kinderkleertjes zo mooi en fris houden als ze waren bij de aankoop? Soms lijkt het een onmogelijke opdracht voor elke ouder. Kinderen knoeien en kinderen spelen. Bij voorkeur met moeilijk uit te wassen sauzen of lekker in de modder. Dat de vlekken in de nieuwe kleding mama en papa tot wanhoop drijven? Daar denken ze nu eens niet over na. Dat wanhopen hoef je echter nog niet meteen te doen. Die hippe outfit valt heus nog wel te redden als je correct reageert op het specifiek type vlek. 

Grasvlekken verwijderen

Gras vind je zo goed als overal en is dan ook niet toevallig het vaakst voorkomende type vlek op kleding. Verdwijnt de vlek in kwestie niet in de wasmachine? Probeer het dan eens met afwasmiddel of soda. Nog steeds geen succes? Dan is een mengsel van tandpasta met menthol en bleekmiddel een handig huis-, tuin- en keukenmiddeltje voor lichte kleding. Met het mengsel even over de vlek gaan, een uurtje laten intrekken en afspoelen met warm water. 

Chocoladefestijn

Zowel kinderen als volwassenen kunnen een lekker stukje chocolade niet weerstaan. Heeft jouw oogappel de helft van dat stukje op magische wijze op zijn of haar kleding gekregen? Hou het kledingstuk dan simpelweg onder warm water. Is dat niet voldoende? Smeer een beetje melk over de vlek voor je het kledingstuk de wasmachine doet.

Bloedvlekken

Als kinderen buiten spelen komen daar niet zelden builen, schrammen en blauwe plekken van. Een bloedvlek is dan ook één van de meest voorkomende types vlekken bij kinderkleding. Om dit type vlek weg te krijgen laat je het kledingstuk een halfuurtje weken in koud water. Let erop dat je koud water en geen warm water gebruikt. Wring het vervolgens lichtjes uit en het grootste deel van de vlek zou opgelost moeten zijn. Ten slotte nog even het wasmachine in en klaar is kees!

Vetvlekken

Een beetje mayonaise of ketchup gemorst? Dan is een vetvlek daar het vervelende resultaat van. Deze vlekken behoren dan ook nog eens tot de meest hardnekkige om te verwijderen. Nochtans is het mogelijk. Behandel de vlek met afwasmiddel voor je het kledingstuk in de wasmachine gooit. Werkt dat niet? Dan is er nog altijd de aloude methode met de citroen. Dep de vlek met citroen, strooi er een beetje keukenzout overheen en laat dit even intrekken. Vervolgens uitkloppen en uitwassen. Werkt dit nog niet? Dat kan babypoeder ook dienst doen als middel om het vet op te nemen. 

Rood fruit

Rood fruit is niet alleen lekker en gezond, maar staat er ook bekend om serieuze vlekken te veroorzaken die niet uit te wassen vallen. Gelukkig is er wel een middeltje dat de meeste van deze vlekken weg kan krijgen: citroensap! Maak de vlek nat en giet er wat citroensap over. Even laten drogen in de zon en de vlek zou grotendeels opgelost moeten zijn. 

De waardering van www.cutekids.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 70 reviews.
--